Thursday 27 November 2008

Strul strul

Javla politik!
Inga flyg fran Bangkok forran imornkvall ser det ut som. Hur langt tid tar det darifran till London? Syster och hennes man ska vara framme i London mitt pa dagen pa lordag tror jag (och de flyger val fran Bangkok..?). De maste komma hem snart. Sa mycket att fixa, och sa jobbar jag, och sa ar jag ensam... Aven om jag trivs bra ensam (antligen) sa racker det nu, har, med hostmorker och det forbannade regnet idag ocksa. Kom heeeeeeeem.

Pa mandag ska jag fa nycklarna till min, M I N, nya bostad. Problem - om syster inte kommit hem innan dess vet jag inte om jag hittar. Har bara akt dit med bil med henne ju. Kanske kan satta fast hennes GPS pa cykeln? Kolla google maps. Maste ocksa kopa tacke, kudde, lakan och lite sant, sa en Ikea-tur ar nodvandig innan jag flyttar in, OCH, och och och och och, jag kan inte garna transportera alla grejer till huset utan systers bil. Kan inte bara den javla regeringen i Thailand ge efter for demonstranterna? Varfor, varfor ska alltid massa idiotiska ledare vara korrupta och over huvud taget ha makt, varfor kan inte anarki bara funka?! Javla politik.

Fick post fran farmor igar. Hon brukar alltid ge sina barnbarn varsinn chokladkalender, men jag hade inte forvantat mig nan det har aret sa klart. I brevet lag dock ett julkort med en riktig luckkalender pa och en chokladkaka (Marabou non stop) som innehaller 24 bitar. "Du far forsoka sa att det racker i 24 dagar!" star det i kortet. Det gor mig varm och forvantansfull att bara titta pa kalendern som ligger pa skrivbordet, med chokladkakan orord inuti. Jag lovar, den ska racka i 24 dagar. Lucka 24. Julafton! Eller lucka 20 for den delen, lucka "jag kommer hem". Wopey! Nar jag flyttade hit (Oj vad den resan kanns avlagsen, de tankarna och kanslorna och forvantningarna...) hade jag aldrig trott att det jag skulle langta till och kanna pirr infor var en hemresa. Detta, mmm, det ar verkligen julaftonspirret fran nar man var liten och allt var sa varmt och mysigt och rastlost ivrigt. "You don't know what you've got til it's gone"-pirr.

Apropa att aka hem: har bestamt mig for att fira min 20-arsdag (som det i och for sig ar ett tag kvar till, men om jag bestamde mig senare skulle jag inte ha rad) hemma. Kanske blir det en Salenresa med familjen, men det beror ekonomi och annan skit. Javla pengar.
Politik kretsar ju kring pengar pengar pengar, sa, javla pengar. Det ar deras fel att flygen inte gar som de ska i Bangkok.

Annars har jag denna vecka roat mig med att stada och tvatta och se pa TV, forutom att jobba da. Man kan nu mera se in i ugnen. Tog 30 minuter att ta sig igenom lagret med gegg pa luckans insida. For att inte tala om gallren inuti ungen. Blurk. Har fonsterputs, badrumsstadning, dammsugning och en maskin tvatt kvar. Ska ocksa vika och hitta ratt plats for alla klader. Med systers mans ordning, eller avsaknad av nagon, ska det nog ga bra dock.

Nu blir det Sex and the City-tittande. (Vem hade trott att jag skulle fastna for den serien? Liksom: mode intresserar mig inte, dejting irriterar mig, amerikaniseringen och hollywoodiseringen av varlden ar nagot jag protesterar mot, men kan inte lata bli att alska att se pa valgjord amerikansk TV. Gilmore Girls, Friends, Sex and the City framfor allt.)
Mmm, fiktiva varldar och andra kanslor och tankar an ens egna.
Abso-fucking-lutely.

Sunday 23 November 2008

Ge mig jul nu

Dagen som gatt innebar sova lange, vakna med en katt pa armen, sova lite till, ga upp motvilligt, mata katter, tvatta, flumma, ata frukost, flumma, lyssna pa Neil Young - Rust never sleeps, skriva matsedel for veckan som kommer, skriva inkopslista, cykla till Tesco, fa sms fran mamma, handla pa Tesco, upptacka att det borjat regna och blasa massa medan jag var pa Tesco, strula med dumma cykellas och stelfrusna fingrar, cykla hem med en tung ryggsack full med mjolk och sant plus en kasse med mat och en med en julstjarna hangande pa styret, ata linsgoja, tvatta mer, sitta vid datorn och youtube:a Fleet foxes, prata med mamma i telefon i en halvtimme, laga mat (lax mmm gott) och lyssna pa julskivor, ata mat och lyssna pa julskivor, kolla igenom On demand-filmerna, valja Home alone for att den ar julmysig, diska, se pa Home alone och ata ett paket Ben and Jerry's Cookie dough-glass (mmmmmmm gott) och lite lakrits, sitta vid datorn i pyjamas och rodvit stickad troja och skriva pa bloggen.
Nu blir det lasa lite The two towers, kanske dagboksskrivande, sen sova.

Kort sagt: lika dudidoo handelselost som det later. Ganska trevligt anda.

Jag langtar till julen!